Semut gatel – Nek nyokot gelem nganti njedor gede pisan


Kie mbuh sekang ngendi tekane, nang nguamahku siki akeh banget semut. Ana empere nganti enem (6) macem. Sekang semut ireng sing pedes, semut pudak, semut ireng sing ora pedes, semut ireng sing gede-gede banget, semut gramang, semut gatel sing cilik-cilik, semut gatel sing geds-geds. Eh jajal pira kabeh kue uwis ? Lewih sekang enem lho….

image

Sing paling mbebeih sing semut gatel sing gede-gede kaya nang foto nduwur kue. Nek nyokot jan nek nyong gelem nganti jedor gede pisan. Gatele ora ilok, sedina kadang urung mari. Paling repot nek nyokot bocahan sing agi pada dolanan nang mester. Gelem nganti bengkak karo gelem ganti ngemu nanah bekas cokotane.

image

Semut kue contone sing tek jenengi semut gatel sing ngede. Semute atos trs nek dipithes ora mati-mati. Senengane nggrumuti panganan sing pada tiba nang mester utawa nang ndalan. Kerjaane ngumpulna panganan terus diusungiĀ  meng umaeh.

Masalahe kue nenk nganti ngidek semut sing agi pada nggrumut panganan tiba. Bakalan langsung dicokoti secara masal…

Tapi ya kepriwe maning. Wong bocahan kadang nek mangan jajan akeh sing pada mrebel nang njogan, nhang ngarep umah kadang nang kasur juga. Lhaaa pokokd kie sing marakna semut pada nggrumut. Anu anggur-anggur jumlah semute dadi akeh pisan.

Tapi yang seneng lah, kena nggo hiburan nek agi nganggur dewekan. Ndelengna semut sing agi pada gotong royong ketone uripe damai banget. Ora kakehen acara kie kae, tapi disiplin banget.

Posted from WordPress for Android via EK GC100

Iklan

Satu pemikiran pada “Semut gatel – Nek nyokot gelem nganti njedor gede pisan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s